Wij verkopen jouw bedrijf en regelen alles van A tot Z.

Wij verkopen jouw bedrijf
en regelen alles van A tot Z.

Van waarde berekening tot zoeken naar potentiële kandidaten. En van deal begeleiding tot nazorg.

Reviews voor Zeker Bedrijfsovername2
Bedrijf verkopen bij Zeker Bedrijfsovername 3
Je bedrijf verkopen een grote stap

Je bedrijf verkopen, een grote stap

En dan ineens is het zover, je wilt je bedrijf verkopen. Een onderneming waar je vaak jarenlang aan hebt gewerkt, en waar je je ziel en zaligheid in hebt gestopt. Een bedrijf waar je mee bent gegroeid, vergroeid en waar je je voor altijd mee verbonden voelt. Tegen welke voorwaarden verkoop je dat? Wat zijn de wensen voor je personeel? En wie gun je het succes van de voortgang? Al deze belangrijke vragen zetten wij graag voor je op een rij. Zo kun je met een gerust hart aan de verkoop beginnen.

Hoeveel is mijn bedrijf waard?

De waardebepaling is de eerste stap richting een succesvolle overname

Hoe wordt de prijs berekend?

Allereerst zijn er veel verschillende manieren om de waarde van je bedrijf uit te rekenen. Echter, de meeste gebruikte manier is de DCF methode, volluit geschreven; de Discounted Cashflow methode. Met deze methode worden toekomstige cash flows van het bedrijf gedisconverteerd naar de huidige waarde van vandaag. Dat wil zeggen, hoeveel zouden toekomstige verdiensten vandaag de dag waard zijn? Om deze vraag te kunnen beantwoorden zijn twee vragen belangrijk.

Vraag 1. Wat zijn de verwachte inkomsten voor de komende jaren

De verwachte inkomsten worden geschat aan de hand van historische verdiensten. Verder wordt gekeken naar welke factoren invloed kunnen hebben op de verdiensten van de toekomst. Tot slot wordt gekeken of synergievoordelen kunnen ontstaan tussen twee of meerdere entiteiten.

Vraag 2. Wat zijn de kosten van het kapitaal?

Hier wordt gekeken naar de rente die betaald moet worden mits de overname gefinancierd wordt met vreemd vermogen of indien een rentedragende schuld wordt overgenomen. Ook wordt rekening gehouden met toekomstige leningen die wellicht nodig zijn voor investeringen. Verder wordt gekeken naar de zogenoemde opportunity kosten. Of terwijl, kan een koper een hoger rendement behalen als het vermogen elder wordt geïnvesteerd?

Berekening

Na antwoord op beide vragen kan een waarde worden vastgesteld. De toekomstige inkomsten minus de kosten van het kapitaal kunnen dan bij elkaar worden opgeteld zodat de waarde van vandaag de dag (DCF waarde) kan worden bepaald. 

Formule bedrijfswaarde:

= exploitatie waarde (DCF waarde)

+ onroerend goed

+ liquide middelen

– rentedragende schuld

= bedrijfswaarde

Zeker Overname waarde berekenen

Welke factoren zijn nog meer van invloed op de prijs?

De exacte waarde van een bedrijf hangt af van vele factoren. In welke markt opereer je? En heb je vaste afnemers? En wordt het bedrijf vooral aangestuurd door de ondernemer zelf of het is een zelfsturend bedrijf. Dit zijn allemaal voorbeelden van factoren welke invloed kunnen hebben op de waarde van je bedrijf.

De markt

In welke markt ben je actief? De horeca, de bouw, detailhandel of juist een andere markt? Is deze markt volatiel of juist stabiel?

Klanten  

Wie zijn je (vaste)afnemers? En hoe afhankelijk zijn zij van jouw bedrijf? Zijn er veel afnemers of juist weinig. En zorgen deze afnemers ook voor een gegarandeerde omzet?

De ondernemer

In welke mate is het bedrijf afhankelijk van de ondernemer (of een bepaalde werknemer)?

En hoe kan deze drijvende kracht worden vervangen?

Leveranciers

Zijn er veel of juist weinig alternatieve leveranciers? Zijn er langlopende contracten? En in hoeverre is de operatie afhankelijk van bepaalde leveranciers?

Handelsactiviteiten

Hoeveel verschillende diensten en/of producten worden er aangeboden? En in welke mate zijn deze activiteiten verantwoordelijk voor de totaalomzet?

Potentiële verdiensten

Wat zijn de verwachte inkomsten voor de toekomst? En in welke mate zijn deze gegarandeerd?

Mogelijke concurrentie

Hoe eenvoudig is het om toe te treden tot de markt?

Aanpassingsvermogen

Hoe eenvoudig kun je mee veranderen met de markt? Zijn productieprocessen makkelijk te veranderen? Kan personeel makkelijk worden omgeschoold.

Hoe verkoopt Zeker je bedrijf?

Zeker heeft een vaste aanpak voor de verkoop van je bedrijf. Zo weet je precies waar je aantoe bent.

01

Wensen bespreken

Tijdens een vrijblijvend gesprek horen wij graag hoe jij het liefst je bedrijf zou willen verkopen. 

02

Opdrachtbevestiging

Tevreden over ons eerste gesprek? Dan sturen wij jou een opdrachtbevestiging.

03

Prijsberekening

Na de opdrachtbevestiging zullen wij als eerst Een prijsberekening maken.

04

Overleg prijsstrategie

Na de opdrachtbevestiging zullen wij als eerst een prijsberekening maken.

05

Verkoopmemorandum

Nu de prijsstrategie is bepaald kan het verkoopmemorandum worden opgesteld. 

06

De markt op

Wij benaderen de markt actief. Iets wat ons uniek maakt in de overname wereld.

07

Dealbegeleiding

Wij begeleiden je met deskundig advies en staan je bij gedurende het gehele verkoopproces.

08

Nazorg

Achteraf advies nodig? Ook hier kun je rekenen op onze volle steun. 

Waarom kiezen voor Zeker?

Zeker heeft een eigen financieringsportefeuille en een actieve verkoopbenadering.

Eigen financieringsportefeuille

Zeker Overname heeft een eigen financieringsportefeuille. Hiermee vergroten wij de afzetmarkt voor de verkoper behoorlijk. Potentiële kopers kunnen bij Zeker eenvoudiger een financiering krijgen dan wanneer geld moet worden geleend op de reguliere markt. Zo komt ook die ene medewerker in aanmerking die het zelf niet kan bekostigen, of die hardwerkende ondernemer die geen volledig trackrecord heeft. Lees meer
Zeker financiert overname kandidaten
Zeker benaderd pro-actief

Zeker benaderd de markt pro-actief

Onze manier van verkoop is net even anders dan andere overnamespecialisten. Wij benaderen de markt namelijk pro-actief. Iets wat ons uniek maakt in de overname wereld. Hoe wij dit doen? Wij bepalen samen met de verkoper wie de meest geschikte afnemers zouden kunnen zijn. Vervolgens benaderen wij deze potentiële afnemers pro-actief. Zo vergoten wij jouw kansen op een succesvolle bedrijfsovername.

Zeker heeft unieke kennis

Of het nu gaat om managementervaring, het voorspellen van de vraag, of het structureren van bedrijfsprocessen. Zeker heeft alle kennis en kunde in huis. Met 5 succesvolle bedrijven in eigen beheer weten wij namelijk als geen ander hoe een bedrijf werkt. En dat is wel zo handig. Vooral het gaat om advies over maximale waarde creatie van je bedrijf.
Lees meer

Zeker bedrijf verkopen unieke kennis

Welke overname soorten zijn er?

Een bedrijf verkopen kan op veel verschillende manieren gebeuren. Zo kun je bijvoorbeeld het hele bedrijf verkopen of juist alleen een gedeelte van het bedrijf. Daarnaast zijn er ook nog heel veel verschillende termen zoals een “management buy-out’’ of juist een ‘’management buy-in.’’ Echter, alle verschillende manieren van verkoop zijn grofweg onder te verdelen in twee hoofdcategorieën. Namelijk een aandelentransactie of een activa transactie. 

Het woord zegt het eigenlijk al. Bij een aandelentransactie worden alle aandelen of een gedeelte daarvan verkocht aan een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar kan een bedrijf zijn of een natuurlijk persoon. Let wel, een aandelentransactie is niet mogelijk voor een Eenmanszaak of een V.O.F.

Bij een activa transactie worden alleen de assets van een B.V., Eenmanszaak of V.O.F verkocht. Denk hierbij aan personeel, klantenbestanden of fysieke objecten.

Uitgelichte deals

Bekijk hier succesvolle deals van Zeker Bedrijfsovername